Gå till innehåll

Första resan för fartyget Apatyth via Uddevalla hamn

Uddevalla Hamnterminals marknadschef Jacob Engholm överlämnar en gåva till fartyget Apatyths kapten, Lukasz Magierek.

Fartyget Apatyth besökte oss i veckan under sin jungfruresa. Vi har som tradition att, när ett fartyg anlöper Uddevalla hamn på sin första resa, uppmärksamma det genom att överlämna en liten gåva. Denna gång var det fartygets Kapten Lukasz Magierek som tog emot gåvan.

Lukasz berättar att Apatyht, som är ett tankfartyg, byggdes i Turkiet 2024 som nummer tre i en serie. Uddevalla är den femte hamnen hon besöker. Här lossade hon flytande bulkgods till vår kund Wibax. Framöver kommer fartyget att huvudsakligen att gå i trafik i Europa.

Vi skickar med Apatyth och hennes besättning våra bästa lyckönskningar för framtiden!

På bilden överlämnar Uddevalla Hamnterminals marknadschef Jacob Engholm gåvan till fartyget Apatyths kapten, Lukasz Magierek.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-05-08
Publicerad:
2024-05-08