Gå till innehåll

Visste ni vi här i Uddevalla har Sveriges enda Sjömanshusmuseum?

Sveriges Sjömanshusmuseum

På Stora Hellevigsgatan, alldeles intill stadsbiblioteket, hittar du Sveriges Sjömanshusmuseum. Här kan du få en unik inblick i livet ombord förr i tiden och se Sveriges enda bevarade autentiska mönstringshus för sjöfolk. Här finns också massor av historia om Uddevalla hamn, och om Uddevallavarvets fartyg, uppgång och fall. Museet är öppet tisdag - lördag.

Vi tycker det är fantastiskt att alla som vill har möjlighet att gå hit och ta del av en så spännande del av Sveriges och Uddevallas lokala historia. Därför är vi på Uddevalla Hamnterminal självklart med och sponsrar museets verksamhet!

Museets lokal och fina innergård passar också utmärkt om du, och dina kollegor eller vänner, letar efter ett centralt ställe att hyra för ett event. När det nyligen var dags för oss att ha en trivselaktivitet för våra anställda vad detta något som vi provade på.

Inne på museets mysiga innergård ordnade vi med god mat och roliga aktiviteter. Under kvällen höll museets ordförande, Staffan Strive, i guidade visningar som blev väldigt uppskattade av vår personal.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-04
Publicerad:
2024-06-03