Gå till innehåll

Vi befinner oss nu i gott sällskap på Projekt Fjordtorsks syresättningsflotte

Flotten som ska syresätta Byfjorden, av Projekt Fjordtorsk

Varje dygn pumpas 192 000 liter vatten genom flottens pumpar, från tre till nästan fyrtio meters djup. Detta vatten stiger snabbt och drar med sig det syrefattiga vattnet. Mot vintern ska hela Byfjordens vattenmassa ha cirkulerats. Då kan det friska vattnet från Nordsjön flöda in i fjorden utan hinder från det saltrika, svavelhaltiga och därmed giftiga vattnet med hög densitet som idag finns runt femton meter under ytan.

Vi är imponerade av projektet och ser fram emot att följa dess framgångar!

Följ projektet via Projekt Fjordtorsks Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-07-05
Publicerad:
2024-07-05