Gå till innehåll

Intern talang rekryteras till arbetsmiljösatsning

Jonny

Som en del i vårt arbetsmiljöarbete rekryterades Jonny Karlsson nyligen till vår nya roll som HSEQ-samordnare. HSEQ står för Health, Safety, Environment and Quality och rollen som HSEQ-samordnare innebär att Jonny kommer att koordinera och svara för driftavdelningens arbetsmiljö-, miljö- och kvalitetsarbete.

- Eftersom det här är en helt ny roll så har jag en stor chans att sätta min egen prägel på den. Jag har lång erfarenhet inom företaget och känner till de flesta och det mesta här. Innan det här har jag till största del arbetat som stuveriarbetare och utöver det var jag länge förtroendevald inom den fackliga organisationen. Det har gett mig bra koll på alla våra avtal och arbetsmiljöfrågor. Det tror jag kommer att vara en stor fördel i den här rollen och jag ser fram emot att ta med den kunskapen i min nya roll. Säger Jonny.

Jonny har varit en del av Uddevalla Hamnterminal ända sedan 1994. Då började han, som den tredje generationen i sin familj, att arbeta extra i vårt stuveri.

- Både min pappa och min farfar har jobbat här. Sen har jag även en del andra släktingar som jobbar här nu eller har gjort det förr. Det är kul att jag har kunnat föra traditionen vidare.

Jonny tillsvidareanställdes så småningom som stuveriarbetare och har sedan dess bland annat, som truckinstruktör, hunnit lära upp många av våra anställda i att köra truck och maskin på ett säkert vis. Några av er kanske också mötte Jonny när han nyligen gjorde ett kortare inhopp som speditör.

I sin nya roll ingår Jonny i vår driftavdelning och kommer att vara direkt involverad i det dagliga operativa arbetet på avdelningen samt fungera som ersättare för vår driftsamordnare. I hans ansvarsområde ingår också visst personalansvar, men framför allt kommer hans fokus att vara på frågor som rör arbetsmiljö och kvalitet. Jonny är en mångsidig och uppskattad medarbetare och kollega och vi ser fram emot att se honom utvecklas i sin nya roll!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-04
Publicerad:
2023-01-12