Gå till innehåll

Ytterligare en arbetsledare förstärker vårt stuveri

Jörgen

Nyligen rekryterade vi Jörgen Berndtson till tjänsten som vår sjätte stuveriarbetsledare. Han har redan hunnit bli varm i kläderna i sin nya roll då han, efter att under 2021 anställts som stuveriarbetare, ganska snart också började hoppa in som arbetsledare vid behov. Jörgen har en mångsidig bakgrund där han bland annat har arbetat som plåtslagare, fartygsmaskinist och egenföretagare inom motorcykelbranschen.

- Det här är den bästa arbetsplatsen jag haft! Jag trivs så bra här. Jag gillar när det händer mycket, och här händer det mycket hela tiden. Det är riktigt roligt att vara en del av det här gänget. Arbetet som stuveriarbetare passade mig visserligen också bra för då fick jag arbeta med händerna och det har jag gjort under hela mitt arbetsliv. Men som förman kan vara med och styra upp saker på ett annat sätt. Det gäller att hela tiden ha ordning och reda. Jag behöver ha koll på vart allt och alla är som behövs under ett arbetspass. Och att alla har det dom behöver för att göra sitt jobb effektivt och säkert, säger Jörgen.

Precis som de andra arbetsledarna ansvarar Jörgen för att leda och fördela arbetet i de olika stuveri- och terminaluppdragen. Som arbetsledare deltar han också i planeringen över hur arbetet skall läggas upp och löser eventuella problem som uppstår på vägen. Som arbetsledare har Jörgen nästan uteslutande arbetat med uppdrag som har med projektlaster och framför allt vindkraft att göra. Det är något som passar hans bakgrund och intressen inom maskin och verkstad bra då det innebär att en hel del skruvande och hantering olika typer av utrustning, men även ett högt arbetstempo.

- Jag har erfarenhet av arbetsledning från min tid som fartygsmaskinist. Då jobbade man hela tiden mot deadlines och det är lite samma sak här, ett fartyg skall lossas eller lastas i ett visst arbetstempo. Jag är drivande och ser till att vi håller uppe det tempot, men jag är också en person som behåller lugnet i pressade situationer. Som arbetsledare är det mitt ansvar att se till att vi har förutsättningarna att nå våra mål, avslutar Jörgen.

Vi välkomnar Jörgen i sin nya roll hos oss!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-04
Publicerad:
2023-01-31