Gå till innehåll

Varierad fortbildning för våra stuveriarbetare

motorsågskurs

För våra stuveriarbetare ser arbetsuppgifterna olika ut från dag till dag, vilket innebär att de också behöver kunna många olika saker. För att hålla deras kunskaper uppdaterade, och för att se till att vi lever upp till de regler och krav som finns, genomför vi löpande fortbildning inom olika områden.

Nyligen deltog 16 av våra stuveriarbetare, inklusive extrapersonal, i en motorsågsutbildning. Kursen är ett krav för att få använda motorsåg. Hos oss används motorsåg bland annat för att kapa virke till stämpling, som används som lastsäkringsmaterial för både containrar och fartyg. Precis som många av de kurser vi använder oss av så genomfördes den här utbildningen via Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd - TYA, med Jesper från Skogsvårdsstyrelsen som instruktör.

Nästa planerade utbildning är inom ett helt annat område. Då är handlar det i stället om vattenlivräddning. Ett måste för att på ett säkert sätt kunna hantera de livräddningstegar och bårar som finns vid våra kajer.

motorsågskurs

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-04
Publicerad:
2023-09-06