Gå till innehåll

Grönt ljus för ny kran till Västra hamnen

Västra hamnen som det ser ut idag.

Vi är mycket glada att kunna berätta att ett beslut har tagits, som ger oss grönt ljus att köpa in en ny kran till Uddevalla hamn.

Kranen som skall upphandlas är en spårbunden hamnkran som kommer att placeras i Västra hamnen, ute vid Fröland. En spårbunden kran i Västra hamnen kommer att stärka vår kapacitet och närvaro här och skapa nya möjligheter för godshantering.

Västra hamnen är vårt utvecklingsområde och under de närmaste åren kommer det att hända mycket här. Bland annat kommer delar av den verksamhet som idag finns i innerhamnen flytta hit och nya etableringar och kunder kommer att tillkomma.

Upphandlingsarbetet har påbörjats och vi beräknar att ha en spårbunden kran på plats i Västra hamnen till sommaren 2025.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-04
Publicerad:
2023-09-29