Gå till innehåll

Kran 60 på plats i Västra hamnen 2025

Projektgruppen som har hand om färdigställande och leverans av kran 60.

Arbetet med upphandlingen av en ny kran till Uddevalla hamn är slutfört, och det står klart att det är Mantsinen som blir vår leverantör. I måndags hölls ett officiellt uppstartsmöte för den projektgrupp som kommer att arbeta med färdigställning och leverans av kranen.

Projektgruppen består av vår personal, som leds av underhållschef Jonas Westlund, Johnny Petersson från PEKAB, samt Ari Toivanen, Janne Almasmäki och Anders Johansson från Mantsinen. Tillsammans ska vi skapa förutsättningar för att expandera verksamheten i Uddevalla hamn.

Under mötet spikades också leveransdatumet för kranen, som har fått namnet kran 60. Som den första i sitt slag i Sverige, kommer vår nya Mantsinen 300 att finnas på plats i Uddevalla den 31 maj 2025. Kranen kommer att leverera stabila och hållbara fartygsoperationer för våra kunder under lång tid framöver. Den kommer också att se till att Västra hamnen blir ett område att räkna med, för framtidens Uddevalla hamn

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-04
Publicerad:
2023-12-14