Gå till innehåll

Fartyget Mark D besöker Uddevalla Hamn på sin jungfruresa

Kapten Rudny Tugado tillsammans med Uddevalla Hamnterminals marknadschef, Jaob Engholm

Fartyget Mark D ligger just nu till kaj i vår hamn, och besöker Uddevalla hamn som en del i sin jungfruresa. Tradition i hamnen är att lämna över en liten gåva till de fartyg som besöker Uddevalla på sin första resa, för att önska lycka och välgång.

Vi fick också en pratstund med kapten Rudny Tugado, som tycker det är roligt att vara med på bild. Han berättar att de är 6 personer, inklusive honom själv, som arbetar ombord på fartyget. Mark D är det första i en serie av tre fartyg, där nästa kommer att levereras kring årsskiftet.

Fartyget kommer att ha en rutt mellan Skandinavien och England. Där kommer hon att frakta skogsprodukter från Skandinavien, och ta med sig balat gods tillbaka från England igen.

Vi önskar Mark D med besättning lycka till, och hoppas vi ses snart igen!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-04
Publicerad:
2024-03-15