Gå till innehåll

Tillfällig ersättare i vår linjetrafik

Lastning ombord på fartyget Arubaborg med hamnkran.

I vår linjetrafik används i vanliga fall rederiet Wagenborgs fartyg Oranjeborg. Med hjälp av henne exporterar vi var femte vecka upp till 13 000 ton skogsprodukter från Uddevalla till Philadelphia, USA. Oranjeborg är ett Ro-Ro med sidoportar fartyg, vilket betyder att lasten kan köras eller lastas genom sidoportar ombord på fartyget.

I vår linjetrafik används i vanliga fall rederiet Wagenborgs fartyg Oranjeborg. Med hjälp av henne exporterar vi var femte vecka upp till 13 000 ton skogsprodukter från Uddevalla till Philadelphia, USA. Oranjeborg är ett Ro-Ro med sidoportar fartyg, vilket betyder att lasten kan köras eller lastas genom sidoportar ombord på fartyget.

För tillfället är Oranjeborg på varv för underhållsarbete, vilket säkerställer hennes driftsäkerhet framöver. Som ersättning för Oranjeborg används fartyget Arubaborg, som just nu ligger till kaj. Hon är ett Lo-Lo fartyg, det innebär att lasten i stället lyfts på och av. Det är en större utmaning att lasta den här typen av gods ombord på ett Lo-Lo fartyg, en utmaning som våra stuveriarbetare skickligt tar sig an.

För att skynda på lastningen använder vi tre kranar; en ombord kran, en mobilkran och en spårbunden kran. Vi strävar alltid efter att tillgodose våra kunders behov, även då förutsättningarna förändras.

Vi ser fram emot att återse Oranjeborg igen i slutet av april!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-04-08
Publicerad:
2024-04-08