Gå till innehåll

Övning i innerhamnen 8 maj

Innerhamnen, med Skeppsholmspiren och Wibax anläggning.

Vår kund Wibax kommer imorgon onsdag 8 maj, mellan klockan 09.00 och 12.00, att genomföra en större övning tillsammans med Räddningstjänsten. Det innebär att räddningsfordon under dagen kommer att röra sig i innerhamnen.

Wibax är en långvarig kund till oss och har en anläggning inom hamnområdet, intill Skeppsholmspiren. Här lossar fartygen sina volymer direkt från kaj till Wibax cisterner. I Uddevalla hanterar Wibax en volym om 35–50 tusen ton flytande bulkgods per år.

Företaget Wibax är en hållbar leverantör av kemikalier som tar hänsyn till både människan och miljön. De är verksamma inom inköp, bearbetning och distribution av flytande kemikalier samt biooljor till basindustrin, främst inom Norden. Deras affärsidé innebär att producera, anpassa och leverera kemikalier av hög kvalitet med fokus på säkerhet och hållbarhet.

”- För Wibax Logistics, som ansvarar för lagring och transport till Wibax och externa kunder, är det viktigt att alltid sätta säkerheten som högsta prioritet. Därför är det av största vikt att praktiskt kunna öva tillsammans med alla som skulle kunna bli involverade i en räddningsaktion. Wibax uppskattar samarbetet med Uddevalla hamn, att de delar vår syn i säkerhetsfrågor och att vi gemensamt kan hitta former för samarbeten gällande hälsa, miljö och säkerhet” säger Anders Skoog, Wibax

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-05-07
Publicerad:
2024-05-07