Gå till innehåll

Lastning av granitblock i Uddevalla hamn

Lastning av granitblock i Uddevalla hamn

Vi hanterar regelbundet export av granitblock i Uddevalla hamn. Blocken är huggna ur det robusta Bohuslänska berget och väger uppemot 20 ton styck. Sedan ett par veckor tillbaka har vi tagit emot och lossat lastbilar med granit, för mellanlagring i hamnen inför nästa utlastning.

I torsdags ankom fartyget Danica Hav till Uddevalla hamn, som vi har lastat med 1900 ton granitblock. Granitblocken är nu på väg till Portugal. Där kommer stenen att bearbetas och bli till diverse naturstensprodukter i specialutförande. Stenen kommer så småningom transporteras tillbaka till Sverige igen, men då som färdig produkt.

Den Bohuslänska graniten har en lång historia av användning och finns att hitta i många av världens stora städer. Det är ett nöje att hantera detta gods i Uddevalla och bidra till att föra denna fina tradition vidare.

”Vi har under ett par års tid skeppat ut sten via Uddevalla hamn. Vi är nöjda med deras service och känner oss trygga med att allt fungerar bra” säger Christian Hero på Brofjorden Ship Agency, som är agent för fartyget och godset.

Bilden visar när de sista granitblocken lyftes ombord igår, innan fartyget Danica Hav avgick mot Portugal.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-04
Publicerad:
2024-05-28