Gå till innehåll

Dop med kunglig glans när Royal Wagenborg namngav sina Easymax fartyg

Dop för Royal Wagenborgs Easymax fartyg

I fredags höll rederiet Royal Wagenborg ett dubbelt dop, av sina Easymax fartyg Máxima och Alexia. Under eventet DelfSail, i närvaro av 2,000 gäster genomförde Drottning Máxima av Nederländerna dopceremonin av de båda fartygen. Där det ena såklart är uppkallat efter drottningen själv

Uddevalla Hamnterminal var på plats, representerade av vår hamnkapten Robert Jönsson och marknadschef Jacob Engholm. Som inbjudna gäster fick de möjligheten att närvara på både själva dopet, och på en rundtur i hamnen för att se alla inneliggande fartyg i hamnen Delfzijl under DelfSail dagarna. Vi tackar Royal Wagenborg för inbjudan, och för en fantastisk dag!

Enligt Royal Wagenborg tillhör Easymax en ny modern isförstärkt fartygstyp, med oöverträffad bränsleeffektivitet. Easymax-serien leder idag det globala energieffektivitetsdesignindexet, med det lägsta CO2-avtrycket per ton fraktat last.

Se en film från det pampiga dopet på Wagenborg webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilden visar Uddevalla Hamnterminals hamnkapten Robert Jönsson och marknadschef Jacob Engholm, som deltog i eventet i Delfzijl.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-20
Publicerad:
2024-06-20