Gå till innehåll

Nytillträdd projektledare förstärker vår tekniska avdelning

Anders Eriksson

I början av juni tillträdde Anders Eriksson rollen som projektledare på Uddevalla Hamnterminals tekniska avdelning. Det är en helt ny position hos oss vilket innebär att Anders själv kommer att ha stora möjligheter att påverka utformningen av rollen.

-" Projektledarrollen är att få saker att hända oavsett om det är ett underhållsprojekt, renovering eller nybyggnad. Arbetsbeskrivning är tydlig och redan efter sommaren drar vi i gång med livstidförlängningen av Frölandskajen. Såklart viktigt med att vara lyhörd med våra interna och externa behov för att se till att kunden blir nöjd, där kan det kanske dyka upp ett nytt magasin som vi snabbt behöver utreda och få på plats. Jag har bara varit här några veckor och är fortfarande i processen att lyssna och sätta mig in i allt. Något jag har börjat titta på är en nulägesanalys av hamnområdet, det är viktigt att veta vad som ska prioriteras." Säger Anders.

Västra hamnen blir fokusområde för Anders. Här handlar mycket av arbetet framöver om den nya detaljplanen som håller på att tas fram, och livstidsförlängningen av den befintliga kajen som ska göras. Som projektledare kommer han också att vara involverad i andra projekt i hamnen, på Sörvik och i innerhamnen.

Anders, som är erfaren i sin roll, kommer nyligen från konsultbolaget Afry. Där arbetade han för PMO Industry som Construction Manager/Site Manager för stora projekt på industrisidan.

"- Ett av de projekt jag tidigare arbetat med är Varbergs hamn, som nu är i slutfasen av en hamnflytt, lik den vi precis påbörjat. Även om flytten där sker i mycket större skala, är erfarenheten högst relevant då mitt huvudprojekt här kommer att vara just Västra hamnen. Det finns fantastiska möjligheter för utveckling av Uddevalla hamn, med Västra hamnen och ett nytt industriområde intill. Det är blir ett superlyft för hela Uddevalla om fler vill etablera sig här!"

Utöver sitt arbete med Varbergs hamn har Anders en omfattande erfarenhet av andra marina projekt, både i rollen som konsult och som dykare. Han nämner att det var ett tag sedan han dök, men han identifierar sig fortfarande starkt med yrket och känner att det är djupt rotat hos honom. Som dykare har han utfört en mängd olika uppgifter, inklusive svetsning, sprängning, inspektioner, konstruktion och sökningar. Denna erfarenhet har gett honom en förståelse för undervattenskonstruktioner och sjörelaterade projekt, något han tror kommer vara till fördel i hans kommande projekt här.

Anders uttrycker också en stark entusiasm inför möjligheten att bidra till att forma framtiden för Uddevalla hamn. Möjligheten att söka tjänsten var särskilt lockande eftersom Uddevalla även är hans hemstad.

"- Jag har alltid rest mycket i mitt arbetsliv. Men familjen går först och jag hade börjat längta hem. När den här tjänsten dök upp så kände jag direkt att detta är ett stort och spännande projekt där jag får vara med och bidra i Uddevalla, som är min hemkommun. Allt är väldigt nytt ännu men jag har känt mig väldigt välkomnad här. Det här är en arbetsplats där mjuka värden är viktiga, något jag uppskattar."

Vi hälsar Anders varmt välkommen till Uddevalla Hamnterminal. Vi ser fram emot att han ska trivas hos oss, och på vår resa västerut.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-27
Publicerad:
2024-06-27